Az államtitkár szerint ki kell rúgni a sztrájkoló tanárnőt

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Sajátos módon tiltakozna az ország egyik legjobb gimnáziumának tanára: azt ígéri, szerdától nem ír be jegyeket. Palkovics László szerint ha ezt tényleg megteszi, az igazgatónak és a tankerületnek intézkednie kell, és meg kell szüntetni a jogviszonyát.


Ki kell rúgni azt a tanárt, aki úgy akar tiltakozni a közoktatási rendszer állapota miatt, hogy nem ír be jegyeket a diákoknak – mondta a Magyar Időknek adott, szombaton megjelent interjúban Palkovics László oktatási államtitkár, aki szerint a tanárnőt valakik „fel akarják építeni”, pedig ő már világossá tette, hogy „a gyermek nem lehet játékszer ebben az ügyben”.

Szalayné Tahy Zsuzsa, az ország egyik legjobb középiskolájának számító Szent István Gimnázium tanára március 5-én jelentette be a Facebook-oldalán, hogy március 15-től sztrájkolni fog, és nem ír be jegyeket. Ez szerinte 45 nap után fog feltűnni, mikor az érettségizők jegyeit kellene lezárni, ahhoz hogy bizonyítványt kapjanak. A tanárnő arra hivatkozik, hogy a munkaerőhiány miatt túlterheltek a pedagógusok, és lehetetlen teljesíteni a követelményeket.


Figyelmeztetés: 2016. március 15-től sztrájkolok.Formája: nem írok be egyetlen jegyet sem.Indoklás:Több csoportról...

Közzétette: Zsuzsa Szalayné Tahy – 2016. március 5.

Palkovics a kormánypárti lapnak adott interjúban – amelyben nagyrészt a már ismert terveiről beszélt – a Szalaynéra vonatkozó kérdésre azt mondta:


Ebben az esetben az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a jogviszonyát, mert a munkaköri leírásában szerepel, hogy értékelnie kell a gyerekeket. Ha nem teszi, fegyelmi vétséget követ el.

Az államtitkár kemény szavai már csak azért is érdekesek, mert Szalayné pedagógusi teljesítményét korábban többször is elismerte az oktatási államtitkárság, például azért, mert sikeresen készítette fel a tanítványait a nemzetközi diákolimpiára.