Az államfő hivatala cáfolja a rokoni kapcsolatot

-

A köztársasági elnök elvárja, hogy az alaptalanul vádaskodók vagy hozzák nyilvánosságra bizonyítékaikat, vagy fejezzék be lejárató kampányukat.


A Köztársasági Elnöki Hivatal korábbi hivatalos sajtóközleménye is világosan és egyértelműen leszögezte: a rendőrgyilkosságot elkövető Győrkös István a köztársasági elnöknek nem rokona. Az államfő semmilyen személyes kapcsolatban nem volt és most sincs a családdal - áll a KEH közleményében.

A híresztelések, amelyek bármiféle együttműködést tételeznek fel a köztársasági elnök és egy illegálisan működtetett fegyveres szervezet vagy annak vezetői között, minden valós alapot nélkülöznek. A vádaskodók és az alaptalan híresztelések terjesztői jogi elégtétellel tartoznak. Erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy egy szolgálatteljesítés közben életét vesztett rendőr ügyét egyesek becstelen gyanúsítgatásra igyekeznek felhasználni, ezért a köztársasági elnök elvárja, hogy az alaptalanul vádaskodók vagy hozzák nyilvánosságra bizonyítékaikat, vagy - a köztársasági elnöki intézmény tekintélyének megóvása érdekében - fejezzék be lejárató kampányukat - áll a közleményben.