Az állam visszakapta a csillebérci úttörőtábort

Fotó: MTI / Manek Attila

-

Véget ért egy 2000-ben indított per, a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon jogerős döntést hozott. A Magyar Úttörőszövetségnek és a hozzájuk köthető cégeknek is el kell hagyniuk a korábbi úttörőtábort.


A VS.hu érdeklődésére a Fővárosi Ítélőtábla megerősítette a valasz.hu információit: a csillebérci úttörőtábor jogerős ítélettel 100 százalékban visszakerült állami tulajdonba.

A KISZ 1989 júniusában elajándékozta az Úttörőszövetségnek a tábort, tíz évvel később pedig a szövetség a területen lévő vadászházat továbbadta a Rácz Péter úttörőszövetségi elnök unokatestvéréhez köthető Bau-bérc Kft.-nek. Itt még nem állt meg az ügy, ezután az offshore-hátterű Mobilber Kft.-nek próbálták magántulajdonba juttatni az egész tábort.

Az akkori ifjúsági és sportminiszter, Deutsch Tamás ezért pert indított 2000-ben, amely hosszú huzavona, a per felfüggesztése és bírócsere után most véget ért, és mind a tábor, mind a vadászház visszakerült állami tulajdonba.

A tábort jelenleg a Csillebérci Szabadidő Központ Kft. üzemelteti, a jelenlegi ügyvezető, Nagy Nóra korábban az MSZP elnökségi tagja volt.