Az Alföld alaposan belekóstolhat a télbe

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Az ország délkeleti részén eshet a legtöbb hó, de nagyon sokáig azért nem marad meg. Vasárnapig fagyoskodhatunk, aztán enyhülés jön – ígéri a Köpönyeg.hu.


Csütörtök: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak az Alpokalján és a déli határszélen, délelőttől az Alföld nagy részén várható vegyes halmazállapotú csapadék: főleg havas eső, hó, de reggel többfelé fordulhat elő ónos eső is. Az ország más tájain csak elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havas eső. Az Alföld déli és keleti tájain estig 3 cm-es olvadozó, vizes hó hullhat. Ezeken a tájakon vizes, néhol latyakos utakra készülhetünk. Igazi télies napunk lesz: reggel -10 és +2 fok között alakul a hőmérséklet, délután csak 0 és +6 fok közötti értékeket mérhetünk.Péntek: A nap nagy részében borongós, erősen felhős idő várható. Elszórtan fordul elő szitálás, gyenge eső, havas eső. Reggel 0, délután +4 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szombat: Nyugat felől – a megerősödő északnyugati szél hatására – fokozatosan csökken a felhőzet. Keleten még elszórtan lehet eső, zápor. 5 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap: Gyakran lesz erősen felhős az ég és egy-egy zápor, a hegyekben hózápor is kialakul. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. +6, +7 fok köré enyhül az idő.

Hétfő, kedd: Erősen felhős, párás időre van kilátás főleg hétfőn esővel, záporokkal. 6 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a tartósabban párás tájakon hűvösebb lesz.