Az alacsony férfiak gyakorlatilag mindenben jobban teljesítenek

Fotó: Purestock / Purestock

-

Egy ötven évig készült szociológiai tanulmány szerint az alacsony férfiak több házimunkát végeznek, és az ágyban is jobbak, mint magasra nőtt társaik. Ez főként azon nők számára hasznos információ, akik eddig kényelmetlennek tartották, hogy túlnőtték a barátjukat.


A New York-i Egyetemen két szociológus ötven éven keresztül ötezer családtól gyűjtött be információkat. Azt figyelték, hogy hol mennyi időt töltenek az apák házimunkával, hol milyen gyakran élnek házaséletet, és persze rögzítették azt is, hogy időközben hányan válnak el.


Szeptember elején végül közzétették a meglepő eredményeiket. Kutatásuk arra enged következtetni, hogy teljesen felesleges a náluk alacsonyabb férfiakkal járó nőknek fotózáskor a térdüket behajlítani, lapos cipőkből beraktározni, ha a magasat szeretik, és kerülni a lassú, egymáshoz dörgölőzős táncokat a buliban. Legyenek inkább büszkék arra, hogy a párjuknál magasabbak, a jövőben ugyanis mindenképpen jobban fognak járni, mint a 190 centis Adonisszal hencegő barátnőik.


A szociológusok kimutatták, hogy a 173 centis vagy alacsonyabb növésű pasik 32 százalékkal ritkábban váltak el feleségüktől, mint a magas férfiak. A házimunkában is kitartóbbnak bizonyultak, ők hetente átlagosan 8 óra 28 percet sertepertéltek a ház körül, a náluk magasabbak viszont csak 7 óra 38 percet.


Az alacsony családfők ráadásul átlagban többet is kerestek, és utoljára, de nem utolsósorban jöjjön a lényeg: a kutatók szerint, aki nem elég magas, az sokkal gyakrabban szexel.