Az adókedvezmény miatt népszerű a nyugdíjbiztosítás

-

Jóformán csak az köt casco biztosítást, akinek a hitel miatt kötelező.


A nyugdíjbiztosítások száma jelenleg meghaladja a 135 ezret - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) szóvivője. Gilyén Ágnes szerint jelentős emelkedés figyelhető meg azóta, hogy az állam adókedvezménnyel támogatja ezt a biztosítási fajtát.

Magyarországon az ingatlanok 73 százaléka biztosított, ami európai uniós szinten is magas aránynak számít. Az életbiztosítást egyes fejlettebb piacokon fontosabbnak tartják, mint az ingóságokét - mondta Gilyén. Szerinte Magyarországon nincs még benne a köztudatban a felfogás, hogy „mi vagyunk felelősek magunkért".

A mediterrán országokban nagyobb a kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezők száma. E tekintetben Magyarország jobban áll: mintegy 4 és félmillió a kötelező felelősségbiztosítások száma, viszont csak mintegy 810-820 ezer gépjárműre kötöttek casco biztosítást - mondta a szóvivő. Sokaknak eleve azért van cascójuk, mert hitelre vették járművüket és ahhoz kötelező volt megkötni, ha viszont a hitel lejár, felmondják, vagy valamilyen minicascóra váltanak.