Axl Rose-zal nyomja végig a turnéját az AC/DC

-


Az AC/DC bejelentette, hogy a Guns N' Roses énekese, Axl Rose csatlakozik hozzájuk a turné hátralevő állomásaira, írja a Guardian.Az AC/DC eddigi énekese, a 68 éves Brian Johnson hallásproblémák miatt száll ki a rockbizniszből. Nem csoda, hogy valami nincs rendben a fülével: 1980 óta tolta a rockot az együttessel, rögtön Bon Scott halála után ő lett a frontember.

Az ausztráloknak hátravan még egy fél Amerika-turné tíz állomással, május–júniusban pedig jön 12 európai show (az amerikai dátumokat később jelentik be). Az 54 éves Rose először május 7-én, Lisszabonban lép színpadra az ausztrálokkal.

Mindez nem érinti az újjáalakult Guns N’ Roses turnéját a következő hónapokban.

A bejelentés alatt egyébként a legtöbb lájkot eddig az a komment kapta, amelyben egy rajongó nem ért egyet a döntéssel, és azt mondja, inkább töröljék a koncerteket, mint cserbenhagyják Johnsont.

Az AC/DC-nek nincs könnyű dolga mostanában a tagokkal: Phli Rudd dobost drogügye és egy halálos fenyegetése miatt rúgták ki tavaly, a ritmusgitáros Malcolm Young pedig demencia miatt szállt ki 2014-ben.

Axl Rose egyébként ezzel egy menőbb bandához csatlakozott, legalábbis a lemezeladások alapján: AC/DC – 200 millió, Guns – 100 millió.