Autópályára zuhant a vonat Washington államban

Fotó: MTI/AP / Danae Orlob

-

Kisiklott egy személyszállító vonat az USA-ban. A Washington államban történt szerencsétlenségnek halottjai és sérültjei is vannak.


Az Amtrak szerelvénye a DuPont melletti autópálya egyik felüljáróján siklott ki. Az illetékes seriff hivatala megerősítette, hogy a balesetnek halottjai és sérültjei is vannak, de számokat nem közölt. Ed Troyer, a seriff hivatalának szóvivője csak annyit mondott, hogy több halálesettel járt a szerencsétlenség.

Az Amtrak szerint a vonaton legalább 78 utas és öttagú személyzet tartózkodott. Az eddigi jelentések szerint 77 embert szállítottak kórházba.

A képeken az látható, hogy a vonat hátsó vagonjai közül legalább kettő lecsúszott az Interstate 5 megjelölésű autópálya fölötti hídról, és elzárta az utat. Több autós is megsérült, amikor a kisiklott vagonok az autópályára zuhantak, de köztük nincsenek halálos áldozatok.

A vonat egyik utasa, Chris Karnes – aki a mozdonyhoz közelebbi egyik vagonban utazott – azt mondta, hogy a szerencsésebb utasok kénytelenek voltak kirugdosni a vonatablakokat, mert a vészkijáratok nem működtek.

A vonat a Tacoma és Olympia közötti vadonatúj, hétfőn átadott vonalon haladt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget.