Autók aranyárban – a magyar autópiac legdrágább oldala

Forrás: Ferrari

-

Az eladási listákban szereplő legdrágább autó több mint 90 millió forint. Íme a Ferrarik, Porschék, Mercedesek világa.


A legolcsóbb új autók listája után jöjjenek a legdrágább autók – legalábbis azok, amelyeket jelenleg meg lehet vásárolni Magyarországon. Az Eurotaxtól kapott lista élén a Ferrari Berlinettája áll, amely több mint 90 millió forintba kerül. A 28 legdrágább autót felsoroló listán 11 Mercedes található, s a német márka adja a második helyezettet is, a G65 AMG terepjáró ugyanis több mint 88 millió forintba kerül. A Ferrarikból hét került fel a listára, a Porsche hat autóval van jelen. Emellett három Maserati és egy Jaguár is befért a keretbe.


Az Eurotaxtól kapott listáról kiszedtük azokat a modelleket, amelyek többször - különböző motorral vagy kivitelben - szerepeltek (pl. Mercedes S-osztály, Ferrari 458, Porsche 911)


A Datahouse-tól kapott adatokból pedig kiderül az is, hogy az első félévben egyetlen Ferrari kelt el, azt egy cég vette meg. Emellett összesen 12 Jaguar talált gazdára, a Maserati pedig öt darabot adott el az első félévben.


A legnépszerűbb márka egyik képviselője: a Mercedes AMG SL 65 roadster több mint 70 millióba kerül.


A luxusautók között a Mercedes S-osztály a legnépszerűbb: 68 darabot adtak el összesen a szóban forgó időszakban, ebből tíz került magánszemélyekhez. A legdrágább Porschék közé tartozó 911-esből és a Panamerából 7-7 darab kelt el összesen fél év alatt. A tizennégy Porschéből pedig három került magánszemélyekhez (összességében persze a Porsche és a Mercedes is több autót adott el, de csak legdrágábbakat szerepeltettük az összeállításban).


A fenti toplistán a listaáras autók szerepelnek, rendelésre azonban lehet ezeknél drágább autókat is vásárolni.