Autóban is molesztálhatott egy 12 éves lányt egy magyar kajakedző

Fotó: AFP / KIRILL KUDRYAVTSEV

-

Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomozást indított a nagykanizsai rendőrkapitányság, miután több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy egy nagykanizsai kajakedző molesztálta lánytanítványait.


Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy a nagykanizsai rendőrök hétfőn ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. A szakértők bevonásával folytatott nyomozás egyéb részleteiről további tájékoztatást nem kívánt adni.

A történtekről elsőként beszámoló Blikk azt írta: a tréner egy közösségi oldalon írt szexuális tartalmú üzeneteket tizenhárom-tizenhat éves tanítványainak, illetve volt olyan lány, akivel az autójában próbált kikezdeni. Egy szülő a napilapnak elmesélte, hogy 12 éves lányával hogyan kezdett ki az edző.

„Először az tűnt fel, hogy a lányom pedofil állatnak titulálta a férfit. Rászóltam, hogy ilyet ne mondjon, hiszen a férfi mégiscsak az edzője, tisztelnie kell. Gyerekemen aztán észrevettem, majd később ő maga is mondta, hogy nem akar többé edzésre menni.


Gyomorgörcse volt minden egyes tréning előtt, amikor elindultunk.

A lányom csak ezután mondta el, hogy valójában mi történt, és miért beszélt tiszteletlenül edzőjéről. Megdöbbentem, amikor elmesélte, hogy többször fogdosta őt az edző" - mesélte az anya.

A jelenleg Zala megyében tevékenykedő szakember több kiemelkedő versenyzőt, olimpiai bajnokokat is edzett korábban.