Autóbalesetben halt meg a bostoni merénylet túlélője

-

Az egyetemi hallgató, Victoria McGrath neve akkor lett ismert, amikor 2013-ban, a bostoni maratonon történt terrortámadást követően felépült súlyos sérüléseiből. A Northeastern University hétfői közlése szerint azonban a diák dubaji autóbalesete végzetesnek bizonyult.


A bostoni székhelyű Northeastern University közleményt adott ki arról, hogy vasárnap egy dubaji autóbalesetben az egyetem két diákja is életét vesztette. Priscilla Perez Torres és Victoria McGrath sem élte túl a balesetet.


McGrath 2013 áprilisában ott volt a bostoni maratonon a terrortámadás idején, komoly sérüléseket szerzett, többek között szilánkosra tört a bal lába az első bombatámadásnál. Akkor egy férfi mentette meg az életét, aki a földön fekve találta a lányt, akinek ömlött a vér a lábából. Egy pólóval kötötte el a végtagját a vérzés megállítása érdekében, majd a lányt átadta egy tűzoltónak, aki kivitte őt a tömegből. Akkor a diáklányt cipelő tűzoltóról készült fotó az egyik leggyakrabban használt fénykép lett a bostoni merényletekről szóló hírekben (a képet a Guardian cikkében tudja megnézni).

McGrath és Torres nem az iskola kötelékében tartózkodtak Dubajban.