Ausztriába értek Szlovénia felől az első menekültek

-

Mintegy 200 ember érkezett Stájerországba Szlovénia felől. A központ - Magyarország irányából - Burgenland maradt, ahol 10 000 menekültre számítanak szombat éjfélig. Horvátországba 20 ezren érkeztek.


Szlovéniából további menekültcsoportok indultak szombaton délután Ausztria felé, ugyanakkor vagy 350 embert nem engedtek el a szlovén hatóságok, mivel nem akartak menedékkérelmet beadni.

Az osztrák belügyminiszter szerint a Horvátország és Szlovénia felől érkezőket, ha beadják a menedékkérelmet Ausztriában, a Dublini megállapodás értelmében vissza fogják küldeni.

Közben szombat délután Szentgotthárdról Hegyeshalomba érkeztek vonattal a bevándorlók, innen pedig rendőri felvezetéssel indulnak tovább az ausztriai Nickelsdorfba (Miklóshalma), ahol egy kamionparkolóban várják meg az őket elszállító buszokat, számolt be róla az M1.

Szombaton kora este Letenyéről mintegy 500 bevándorlót szállítottak el azok az autóbuszok, amelyek déltől vették át a Horvátországból érkezett buszok utasait, értesült az MTI.

Burgenlandba még az éjjel csaknem 6700 ember érkezett Magyarországról, a tartomány összesen 10 000 menekültre számít.