AusOpen: Wawrinka ötszettes csatában esett ki

Fotó: AFP / WILLIAM WEST

-

Milos Raonic hatalmas küzdelemben győzte le a 2014-es bajnokot, és jutott be a negyeddöntőbe, ahol Gael Monfils vár majd rá.


A 13. helyen kiemelt 25 éves kanadai Milos Raonic egymást követő második évben jutott be az Australian Open negyeddöntőjébe, miután magyar idő szerint hétfőn reggelre a nyolcaddöntőben ötszettes csatában legyőzte a 4. kiemelt Stan Wawrinkát.


Pedig a svájci úgy harcolt, mint egy oroszlán. Raonic magabiztosan teniszezve nyerte az első két játszmát 6:4, 6:3-ra, Wawrinka azonban 5:7, 4:6-tal fordított, és jöhetett az ötödik játszma. Ahol Raonic a hatodik játékban elvette Wawrinka adogatását, ezzel 4:2-re vezetett, két játékkal később, 5:3-nál pedig meccslabdához jutott a svájci adogatójátéka során. Wawrinka azonban hárította a meccslabdát, így játékban tudott maradni. De már csak egy game erejéig, Raonic ugyanis az utolsó adogatójáték során kíméletlennek bizonyult: semmire hozva a játékot, bemasírozott a legjobb nyolc közé.

Ott majd a jó formában lévő Gael Monfils vár rá, akit kevésbé állított nehéz feladat elé az orosz Andrej Kuznyecov elleni nyolcaddöntő. A 23. helyen kiemelt francia négy játékban jutott tovább.

A nőknél a 7. kiemelt Angelique Kerber nagyon simán verte honfitársát, Annika Becket a nyolcaddöntőben, ahogy leendő negyeddöntős ellenfele, a fehérorosz Viktorija Azarenka sem nagyon izzadt meg a cseh Barbara Strycova ellen.


Eredmények:

Férfiak, 4. kör (nyolcaddöntő):
Raonic (kanadai, 13.)–Wawrinka (svájci, 4.) 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4
Monfils (francia, 23.)–Kuznyecov (orosz) 7:5, 3:6, 6:3, 7:6 (7-4)
Nők, 4. kör (nyolcaddöntő):
Kerber (német, 7.)–Beck (német) 6:4, 6:0
Azarenka (fehérorosz, 14.)–Strycova (cseh) 6:2, 6:4