Aubameyang az Arsenalban folytatja

Fotó: DPA / Guido Kirchner

-

Az Arsenalban folytatja a pályafutását Pierre-Emerick Aubameyang, akiért klubrekordot jelentő összeget fizettek az angolok a Borussia Dortmundnak.


A német egyesület szerdai tájékoztatása szerint az Arsenal 63,75 millió euróért (19,9 milliárd forint) szerezte meg a 28 éves labdarúgót, akivel hosszú távú szerződést köt. Az angol klub korábban ennyit még nem fizetett játékosért: az eddigi csúcsot a francia Alexandre Lacazette szerződtetése jelentette, akiért tavaly nyáron 53 millió eurót adtak az Olympique Lyonnak.


Aubameyang 2013-ban a francia Saint-Etienne-től szerződött a Dortmundhoz, amelyben 213 mérkőzésen 141 gólt szerzett. A gaboni válogatott csatár az előző Bundesliga-szezonban gólkirály volt, teljesítményére ugyanakkor árnyékot vet, hogy nyilvánosan kritizálta a klubvezetőket és csapattársait, fegyelmi ügyei miatt többször megbüntették, s előfordult, hogy a keretből is kikerült.

A hírek szerint a Dortmund ugyanakkor a szezon végéig kölcsönveszi a Chelsea-től a 24 éves belga válogatott támadót, Michy Batshuayit.