Átveszi az állam az agglomerációs közlekedést a fővárostól

Fotó: VS.hu / Kummer János / VS.hu / Kummer János

-

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tette a kormány és Budapest közti vita lezárásával kecsegtető bejelentést.


A miniszter közölte, a kormány és a főváros közötti tárgyalások megegyezéssel lezárhatóak: az állam átveszi az agglomerációs közlekedés működtetését, és kész a HÉV átvételére is. Hozzátette: a kormány elfogadja Tarlós István főpolgármester észrevételeit, vagyis Budapestnek azt kell finanszíroznia, ami törvényi kötelezettsége.


A miniszterelnök utasította a fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztert, a jövő heti kormányülésen adjanak tájékoztatást arról, hogy az agglomerációs települések fővárosba irányuló közlekedése mibe fog kerülni. A kormány ezt a terhet átveszi a fővárostól a Volán és a MÁV közreműködésével – mondta Lázár.

Lázár János azt mondta, készen állnak a HÉV átvételére is, a HÉV és a MÁV integrációjának megvalósítására. Jelezte továbbá, hogy a jövőben is kiemelten szeretnék Budapestet támogatni.


Lázár János bejelentései megerősítik korábbi értesüléseinket a kormány és a főváros között körvonalazódó alkuról, amelyről szerdán Az olimpia miatt békülhet Orbán és Tarlós című cikkünkben írtunk.