Átvágta a 81 éves nő torkát a szociális gondozó

-

Életfogytiglani fegyházbüntetést kért az ügyészség arra a háromgyerekes nőre, aki tavaly júniusban többször megszúrt egy 81 éves nőt, majd átvágta torkát és elvitte az áldozat táskáját, készpénzét és ékszereit, 177 ezer forint értékben.


Az ügyészség közleménye szerint a 45 éves vádlott lakóhelyén évek óta szociális gondozóként dolgozott, férje halála után egyedül nevelte 3 gyermekét. A bocskaikerti nő 2013 nyarán élettársi kapcsolatot létesített, amelynek következtében a kezdeti időszakban anyagi helyzete jelentősen javult.

A vádlott egyre több pénzt fordított önmagára, megjelenésére, amely a környezetében élők számára hamar láthatóvá, érzékelhetővé vált. 2014 januárjától kezdődően anyagi lehetőségei folyamatosan beszűkültek, azonban a vádlott megszokott életszínvonalát a továbbiakban is meg kívánta őrizni, ezért az ahhoz szükséges pénzt különböző hitelek felvételével teremtette elő, illetve több hitelkártyát is használt. Kiadásainak folyamatos fenntartása miatt 2014 tavaszára anyagilag teljesen ellehetetlenült, a hitelek, a hitelkártyák törlesztőrészletei csaknem teljes egészében felemésztették a havi bevételeit.Tavaly júniusban felkereste a sértettet azzal az ürüggyel, hogy ki akarja tőle bérelni az általa hirdetett betonkeverőgépet, majd a beszélgetés során felajánlotta a sértettnek szociális gondozókénti szolgálatait, azt azonban az idős korú sértett visszautasította. Ekkor a vádlott elővette a kést és szúrt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A vádiratban életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását, valamint a vádlott közügyektől való eltiltását indítványozta, valamint kérte, hogy a vádlott előzetes letartóztatását a bíróság tartsa fenn.