Átszervezik a magyar focibajnokságnak mintául szolgáló dán bajnokságot

-

Dán mintára lett 12 csapatos a magyar NB I, ott azonban 2016 őszétől 14-re emelik a csapatok létszámát, és rájátszás is lesz.


A Magyar Labdarúgó-szövetség június elején jelentette be, hogy 12 csapatosra szervezik át az NB I-et dán mintára. Ez azt jelenti, hogy 22 forduló után az utolsó 11 meccset úgy játsszák le a csapatok, hogy az első 6 helyezett abból hatot játszik otthon, ötöt idegenben, a 7.–12. pedig pont fordítva.


Rájátszás azonban nem lesz, mert a szervezők attól féltek, hogy akkor túl unalmasak lesznek az alsóház meccsei, főleg akkor, ha olyan csapat játszik, aki már biztosan benn maradt a bajnokságban.

Az Index vette észre, hogy Dániában a napokban viszont úgy döntöttek, változtatnak a rendszeren, a 2016/17-es idénytől 12 helyett 14 csapatos lesz az első osztály. Erre mind az első, mind a második liga csapatai rábólintottak.

Ekkortól rájátszás is lesz az első 26 forduló után. A felsőház csapatai a bajnokság megnyeréséért, az alsóházi csapatok pedig a kiesés elkerüléséért harcolnak majd.