Atomtemető: újabb ígéretet kaptak a pécsiek, ami számonkérhető

Fotó: MTI/MTVA / Sóki Tamás

-

Páva Zsolt, Pécs polgármestere is azt ígéri a helyieknek, megkérdezésük, véleményük nélkül nem lesz atomtemető a Mecsekben. Nem népszavazást ígér, de azt igen, hogy az akaratuk ellen nem hozzák létre.


Közleményben erősítette meg a pécsieknek Páva Zsolt polgármester Orbán Viktor minap Pécsett tett ígéretét, hogy a véleményük figyelembevétele nélkül nem épül atomtemető a Mecsekben.

„A miniszterelnök világosan és egyértelműen fogalmazott: a majdani tároló ügyében nem a kormány, hanem az emberek döntenek majd! Ezt erősítette meg Lázár János miniszter is Pécsett, aki azt mondta, huszonhárom éve folyik egy elemző munka, most annyi történt, hogy újabb vizsgálatokat rendelt meg az állam 2018-ig bezárólag. Pécs nélkül pedig nem lesz döntés!” – közölte a polgármester.

Páva leszögezte, ahogy eddig, úgy ezentúl sem fognak a pécsiek akaratával ellentétesen dönteni. Emlékeztetett arra, az elmúlt hetekben ellenzéki politikai pártok és különféle csoportosulások megpróbáltak atomügyet kreálni, és ennek érdekében félrevezetni a pécsieket. „Úgy tesznek, mintha eldöntött tény lenne a bodai atomhulladék tároló ügye, miközben egyáltalán nem az!” – hangsúlyozta Páva.