Atomháborúval riogat Putyin embere

Fotó: Sputnik / Maksim Blinov

-

A Kreml első számú médiaszemélyiségének ismét sikerült fenyegetőznie.


A Kreml legfőbb propagandistája, Dmitrij Kiszeljov figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy szemtelen viselkedésének akár nukleáris következményei is lehettek volna írja az Independent.

Kiszeljov, akit Vlagyimir Putyin helyezett a kormányzati befolyás alatt álló hírügynökség élére, mindezt saját politikai műsorában mondta el.

A két ország közötti kapcsolat akkor mérgesedett el a legjobban, amikor Washington megvádolta az orosz vezetést, hogy ők állnak Aleppo folyamatos bombázása mögött, ahol legalább 250 ezer ember él még. Erre is célzott Kiszeljov, amikor azt mondta, hogy radikális változás állt be a két ország között. Azt is mondta, hogy szerinte Washingtonban már hangosan beszélnek egy szíriai B tervről, vagyis direkt katonai támadásra kell készülni a közel-keleti országban.

A kulcsfontosságú médiamogul az elsők között közvetíti a Kreml üzeneteit. Nemrég azt állította, hogy Szíriában az amerikai csapatok a kalifátus oldalán harcolnak, vagy hogy Oroszország az egyedüli állam, amely olyan atomarzenállal rendelkezik, amelyet ha használnának, akkor, mondjuk, az Egyesült Államokból csak radioaktív hamu maradna.

Moszkva megerősítette: egy hadgyakorlat keretében atomrobbanófej hordozására is képes Iszkander-M típusú rakétákat telepített a Lengyelországgal és Litvániával határos exklávéjába, Kalinyingrádba.