Aszad: a franciák saját bőrükön érezték, amit mi 5 éve élünk át

Fotó: AFP/SANA / AFP/SANA

-

A szíriai elnök elítélte a párizsi merényleteket, egyúttal a nyugati államok szerinte elhibázott közel-keleti politikájáról beszélt.


A szíriai elnök szerint Franciaország és a nyugati államok "elhibázott" közel-keleti politikája hozzájárult a terrorizmus terjedéséhez. Bassár el-Aszad damaszkuszi nyilatkozatában elítélte az éjszaka elkövetett párizsi merényleteket.

"Mi készen állunk harcolni a terrorizmus ellen azokkal, akik valóban akarják ezt a küzdelmet" - mondta a szíriai elnök, aki szerint ugyanis a terrorizmus ellen aligha lehet csupán nyilatkozatokkal fellépni.

Aszad kifejtette: a terrorizmus ma nem ismer országhatárokat. A párizsi merényleteket nem lehet különválasztani más hasonló eseményektől - mondta -, például a két nappal ezelőtt Bejrútban elkövetett kettős öngyilkos merénylettől (a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet fellegvárában 44 halálos áldozatot követelt az akció), vagy attól, ami hosszú ideje Szíriában történik. "Franciaország tegnap saját bőrén érezhette azt, amit mi Szíriában immár öt év óta élünk át" - tette hozzá.