Art+ Cinema néven nyílik új mozi az Örökmozgó helyén októberben

Forrás: Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet

-

Az augusztus 1-jén bezárt Örökmozgó helyén októberben nyíló mozi elsősorban új, illetve egy-két éves artfilmeket vetít majd, de az üzemeltetők szeretnék, ha közösségi térként is népszerűvé válna. Filmklasszikusokból viszont kevés lesz műsoron, pedig ez tette különlegessé az Örökmozgót.


Noha Lovas Lajos, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet igazgatója reménykedett benne, hogy a Budapest Film az utolsó pillanatban szerződést hosszabbít majd velük, végül mégis bezárt az Örökmozgó Mozi. Így a MaNDA filmklasszikusait sem lehet itt vetíteni tovább.


Az új bérlő, az eddig csak forgalmazóként működő Vertigo Média, Lugosi Béláról nevezi el a mozi nagytermét, és új, illetve közelmúltbeli artfilmeket tart majd műsoron, színházi közvetítésekkel és a Pannónia Entertainment által forgalmazott klasszikus filmekkel kiegészítve. Az új üzemeltetők közleménye szerint filmklubvetítések és filmnapok is lesznek, az előcsarnokban pedig dvd-bolt nyílik.

Az Art + Cinema október 1-jén nyit, elsőként a Thomas Vinterberg rendezte A vadászat, a Michael Haneke-féle Szerelem, valamint a Rio, szeretlek!, a Samba és A Bélier-család című filmek lesznek műsoron.