Arjen Robben beleszólna a kapitánykeresésbe hazájában

Fotó: AFP / MARCO BERTORELLO

-

A Bayern Münchenben légióskodó Arjen Robben tevékenyen szeretne részt venni a holland labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányának kiválasztásában.


„Szívesen részesei lennénk a folyamatnak. Wesley Sneijder és én már 14 éve tagjai vagyunk a nemzeti csapatnak, sok edzővel és játékossal dolgoztunk együtt. Úgy gondolom, van elképzelésünk arról, ki illene ide” – mondta az olaszok elleni, keddi felkészülési mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereség után Robben, hozzátéve: „Én vagyok a csapatkapitány, azaz az első tárgyaló partner.”


Az eddigi szövetségi kapitányt, Danny Blindet vasárnap menesztette a holland szövetség vezetősége, miután a válogatott szombaton 2-0-ra kikapott Bulgáriában világbajnoki selejtezőn. A csapat jelenleg mindössze a negyedik helyen áll a csoportjában, így elképzelhető, hogy a tavalyi Európa-bajnoksághoz hasonlóan a jövő évi vb-re sem jut ki.

„Zaklatott napokon vagyunk túl, nem számoltam Blind menesztésével” – fogalmazott Robben, aki a bulgáriai kínos kudarc ellenére a szakember maradása mellett tette le a voksát. A szövetség legkésőbb júniusig meg akarja találni az új szövetségi kapitányt.