Argentína kiütésével tornagyőztes a magyar kéziválogatott

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A magyar férfi kézilabda-válogatott nyerte a debreceni Provident Kupát, miután vasárnap 13 góllal legyőzte az olimpiai induló argentin csapatot.


Magyarország-Argentína 28-15 (14-9)


Kezdetben a dél-amerikaiak szívósan tartották magukat, ezzel együtt nem forgott veszélyben a magyarok vezetése, pedig nem játszottak hiba nélkül. Bartucz László jól védett a félidő második részében, és a szünet előtt sikerült ellépniük a házigazdáknak.

A fordulást követően több mint egy percig hármas emberhátrányban is játszott a magyar csapat, de végül megúszta kapott gól nélkül. Kiegészülve aztán ismét a hazaiak akarata érvényesült, a csereként beálló Mikler Rolandnak pedig alig lehetett gólt lőni. A 39. percben, 19-10-nél időt kértek a vendégek, ám már nem volt visszaút a számukra.


Mikler remekül védett


A januári, olimpiai kvalifikációs Eb-re készülő magyarok ekkor már a közönségnek játszottak, nem volt azonos szinten a két válogatott. A hajrában hazai oldalon csak azért kellett izgulni, nehogy valaki megsérüljön a durva argentin védekezés miatt.


A torna végeredménye:
1. Magyarország 4 pont
2. Argentína 2
3. Fehéroroszország 0

A tornán kívül játszott vasárnapi Fehéroroszország-Magyarország B mérkőzést 11-8-as félidő után a fehéroroszok nyerték 25-21-re.