Arcon fújták és sokkolózták a rendőrök, miközben épp stroke-ja volt

-

Az amerikai férfi nem engedelmeskedett a rendőri felszólításnak, úgyhogy akcióba léptek ellene. Csak később derült ki, hogy azért nem mozdult, mert nem tudott.


Újabb testkamerás rendőri felvétel tartja lázban Amerikát: paprikasprével fújtak le és sokkolózni próbáltak egy fekete sofőrt a rendőrök a Virginia állambéli Fredericksburgben. A férfi nem szállt ki az autójából a sokadszori felszólításra sem, ekkor próbálkoztak ezekkel a módszerekkel a rendőrök. Az akciót felvette az egyik rendőr testkamerája, a videót nyilvánosságra hozta a hatóság.

Csakhogy, mint utólag kiderült, a volánnál ülő férfi azért volt mozdulatlan, mert éppen stroke-ja volt.

A rendőrök egy cserbenhagyásos gázolás elkövetőjét keresték, aki az úton a forgalommal szemben hajtott. A kérdéses autót a 34 éves David Washington vezette, aki a Hyundai gépkocsijával egy kereszteződés közepén állt meg, és nekiment egy táblának is. Ekkor értek oda a rendőrök, szólították fel a kiszállásra, majd lőtték meg a sokkolóval, ami nem működött, úgyhogy feltépték az ajtót, és hosszan fújták a férfi arcát paprikaspray-vel.

Ezután két rendőr kihúzta a kocsiból és megbilincselte őt, miközben Washington azt mondogatta, hogy nem kap levegőt. A férfi azóta kijött a kórházból, és állítólag felépülőben van.Az akciót vezető rendőr kilépett a rendőrségtől, de közleményt adott ki arról, hogy ártatlan. Azt írta, megtette, amit kellett, hogy ura legyen a helyzetnek, és az ne eszkalálódjon. Hozzátette: Washington egy általános iskola közelében hajtott, és kockázatot jelentett a csúcsforgalomban.

A fredericksburgi rendőrség nem volt ennyire elnéző: közölte, hogy a kényszerítőeszköz alkalmazása nem az előírások és a gyakorlatok szerinti volt.