Aranycsempészek buktak le a határon

Fotó: MTI/EPA / Mast Irham / MTI/EPA / Mast Irham

-

Egy nap alatt ketten próbálkoztak 900 grammnyi ékszert behozni.


Aranycsempészeket fogtak el a röszkei határátkelőhelyen. Egy osztrák férfi és egy török nő csaknem 900 grammnyi arany ékszert próbált illegálisan Magyarországra behozni – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense azt mondta: a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú autót ellenőriztek, és az első ülések közötti könyöklő hátsó tároló rekeszében 334 grammnyi arany ékszert – karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat, nyakláncokat, érméket – találtak.

Rövid idő elteltével egy német rendszámú autót vezető török nő akadt fenn a pénzügyőrök ellenőrzésén. Kézitáskában próbált meg 563 gramm arany ékszert bejelentés nélkül behozni.

A pénzügyőrök a négymillió forint értékűre becsült ékszerszállítmányokat lefoglalták, a járművezetők ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Az elmúlt néhány hétben a pénzügyőrök két hasonló bűncselekményt derítettek föl Röszkén, augusztus végén 1200, szeptember elején 530 grammnyi arany ékszert próbáltak Magyarországra csempészni.