Aranyat szerzett talajon Böczögő Dorina

-


Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a magyar olimpikont utolsóként szólították a vasárnapi fináléban. Mivel előtte többen is rontottak, így egy pontos, biztos gyakorlatra volt szükség az éremszerzéshez. Böczögő, aki szombaton negyedik lett 12,650 ponttal a felemás korlát döntőjében, hibátlan gyakorlatot produkált, elmondása szerint ekkor már sejtette, hogy érem lehet belőle, de arra nem gondolt, hogy első lehet a portugáliai viadalon. Végül 13,650 pontot kapott, és az ő nyakába került az aranyérem.

A békéscsabai tornásznak ez a harmadik világkupa-győzelme: 2008-ban mindkét alkalommal ugrásban nyert. A magyar női tornasport számára is nagy siker ez, mivel talajon világkupa-arany legutóbb tíz éve született, azt Gombás Laura szerezte.

"Nagyon örülök, egyelőre fel sem tudom fogni, hogy győztem. Mivel az elmúlt időszakban és tegnap is negyedik helyeket gyűjtöttem be a világkupákon, egy vágyam volt, hogy érmet szerezzek. Szeretek utolsónak versenyezni, az jó volt, hogy az egész női viadalt én zártam, és mivel rontottak előttem, azt is tudtam, dobogós lehetek egy hibátlan gyakorlattal" - mondta Böczögő.