Áramütéstől macskaügyességűvé válva szökött meg a pécsi farkas

-

Egy két és fél méter magas, 45 fokos szögben befelé hajló kerítésen mászott át. Az állatkert igazgatója azt mondta, ilyet még nem láttak. Erdőjárási tilalmat rendeltek el, de nagyon sokan erről épp az erdőben nem értesülnek.


Szatyor Miklós, az éppen felújítás alatt álló állatkert igazgatója megerősítette, hogy a tegnap érkezett három farkasból az egyik szökött meg reggel fél tíz körül. A Bama.hu beszámolója szerint elmondta, az új kifutón volt már az állat, az előírásoknak megfelelően. Megcsípte a villanypásztor, feldühödött, és nemes egyszerűséggel kimászott az új kifutójából, mint egy macska. Ez egy két és fél méter magas drótkerítés, melynek a teteje 45 fokos szögben befelé hajlik. Ezen átmászott és kisétált – magyarázta az igazgató, hozzátéve,


ilyet még nem láttak.

Kiderült, hogy egy turista pár látta, amint Lámpásvölgy felé indult, viszont ennek már nincs jelentősége, hisz egy farkas egy éjszaka alatt 50 km-t is megtesz. Egyelőre az állatról azt sem tudják, hogy szuka-e vagy kan. Egy európai farkasról van szó, szürkés színű és nagyjából 50 kg.

Ha bárki látja a jószágot, a rendőrséget kell hívni, ne akarja senki megfogni, sarokba szorítani – figyelmeztetett a szakember. Mint hangsúlyozta, állatkerti állatként hozzászokott az ember közelségéhez, de nem szelídített farkas, nem lehet tudni, hogy reagálna, ha találkozna az emberrel. Keresik továbbra is nagy erőkkel.

Mint korábban már kiderült, megkezdték a környék kiürítését, de a Bama.hu információi szerint ez nem megy egyszerűen, a Mecsekben rengetegen kirándulnak, kutyát sétáltatnak, és egyáltalán nem tűnnek úgy, mint akik pánikba esnek.

Hogy érvényt szerezzenek a figyelmeztetésnek, bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendelt el a Mecsekerdő Zrt. Áprádtetői Erdészetének igazgatója a Pécs környéki erdőkben.


FONTOS KÖZLEMÉNY! Közvetlen életveszély a pécsi parkerdőbenKedves Pécsi Polgárok! A pécsi állatkertből megszökött egy...

Szerző: Biokom Kft.2015. október 31.