Áramütésveszély miatt hívnak vissza védelemmel ellátott konnektorokat

-

A Gira a 2014. 12 .09. és 2016. 01. 26. között értékesített, fokozott érintésvédelemmel, vagyis gyermekvédelemmel ellátott dugaszolóaljakat hívja vissza, mert a fedél nem mindig zárul be megfelelően. Az érintett termékeket azonnal, ingyenesen kicserélik – közölte a cég.


A visszahívott konnektorok éppen úgy viselkedhetnek, mint amelyekben nincs fokozott érintésvédelem, vagyis ha vezető anyagot helyeznek bele a nem záródó fedélen keresztül, súlyos, adott esetben akár életveszélyes sérüléseket okozó áramütés forrásai lehetnek.


Baleset eddig nem történt, a Gira Giersiepen GmbH & Co. KG elővigyázatosságból döntött a visszahívás mellett. A vállalat arra is felhívja a figyelmet, hogy a szülőknek és felnőtteknek gondoskodniuk kell arról, hogy különösen a gyermekek ne férjenek hozzá a konnektorhoz, és ne dughassanak bele vezető anyagokat.

A Gira a már kiszállított tételeket begyűjti a villamossági nagy- és kiskereskedésekből, valamint a fogyasztóktól. Ehhez a Gira újsághirdetéseken, üzletekben elhelyezett plakátokon, valamint az interneten keresztül fordul a nyilvánossághoz – olvasható a cég közleményében.

A villamossági szaküzletükbe visszavitt dugaljakat először ellenőrzik, és ha a fedél hibás, akkor kicserélik azt egy hibátlanra. További információt ezen az internetes oldalon találnak az ügyfelek.