Aprópénzért mérgeztek meg egy nőt, most bíróság elé állnak

-

Két férfi gyógyszerrel kevert italt adott egy hajléktalan nőnek. Kilencezer forintot és egy olcsó mobiltelefont zsákmányolt, de az áldozatuk nem élte túl a trükkösnek indult rablást.


Mivel különös visszaesőnek számítanak, akár 18 év fegyházbüntetést is kaphatnak azok a férfiak, akik ellen halált okozó testi sértés és rablás miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség, amiért megmérgeztek egy hajléktalan nőt. A vádhatóság közleménye szerint a vádlottak 2015. április 7-én azért vásároltak alkoholt egy szombathelyi italboltban, hogy abba gyógyszert keverjenek és elkábítsák a sértettet.

A nő sokat ivott a Rivotrillal kevert alkoholból, amelytől elkábult. Ezt kihasználva a vádlottak kiborították a táskáját, és abból elvettek körülbelül kilencezer forint készpénzt és egy négyezer forint értékű mobiltelefont, majd magára hagyták az öntudatlan nőt. Az eszméletlen sértettet egy ismerőse fedezte fel, aki a sértetthez mentőt hívott, azonban az orvosi beavatkozás ellenére, keringési és légzési elégtelenség miatt a helyszínen elhunyt.