Aprópénzért is lehajolt Budapesten Mészáros Lőrinc

-

A Mészáros és Mészáros Kft. a fővárosi csatornázási projektben nyert el újabb két tendert konzorciumi partnereivel.


A Fővárosi Önkormányzat 2013-ban indította el a Budapest Komplex Integrált Szennyvízkezelési Projektet, amelynek keretében mintegy 240 kilométer csatornát építenek 34 milliárd forintból. Az összeg 83 százalékát európai uniós forrásból állják, a szokásos hazai állami hozzájárulással. A munka dandárját már elvégezték, és ebből eddig csak egy 2014. januári tenderen indult és nyert a felcsúti polgármester cége, az is csak néhány százmillióra rúgott.


Most négy kapcsolódó csatornázási munkára kért ajánlatokat a főváros. Mindegyikre csak egy-egy jelentkező volt, aki el is nyerte a megbízást. Így a X., XVI., XVII, valamint a XVIII. és XXIII. kerületben Mészárosék konzorciuma fog csatornázni, összesen 225 millió forintért. A másik két területen, a II. és III., valamint a XXII. kerületben az osztrák Strabag volt a nyerő, előbbi esetben az A-Híddal együtt.

A Mészáros és Mészáros Kft. árbevétele az elmúlt két évben már a 10 milliárd forintot közelítette, így ez a megbízás már csak csepp a tengerben. Az állami beruházásokon ugyancsak gyakran előforduló Duna Aszfalt forgalmában még ennyire sem érződik meg néhány százmillió forint, hiszen tavaly már a 90 milliárdot közelítette az árbevétele. A Duna Aszfalt két tulajdonosa, Szíjj László és Varga Károly júniusban szét is vált, ahogy a sajtónak indokolták, a hatékonyság javítása érdekében. Így ugyanis két szereplőként, specializálódva jelenhetnek meg a közbeszerzéseken.