Április végéig lehet állami kéményseprőnek jelentkezni

Fotó: MTI / Földi Imre

-

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság július 1-jétől végzi a kéményseprést, addig kell megoldani a felvételt.


Április végéig meghosszabbította a kéményseprők jelentkezésének határidejét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Azok jelentkezhetnek, akik kéményseprő szakmunkás vagy mester végzettséggel rendelkeznek, és megfelelnek a hirdetésben feltüntetett további feltételeknek. Első lépcsőben mintegy 450 szakember felvételét tervezi a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervezete.

A kéményseprő szakmunkások bruttó 230 ezer forintos átlagfizetéssel, a mestervizsgával rendelkező kéményseprők bruttó 360 ezer forintos átlagbérrel és egyéb juttatásokkal kezdhetik meg a munkát július elsején. A kéményseprők ezt az összeget nem jutalékos rendszerben, hanem fix bérként fogják megkapni - közölte az OKF, hozzátéve: a fix fizetés mellett évi bruttó 200 ezer forint béren kívüli juttatásra és a munkába járás költségének megtérítésére számíthatnak.

Az eredeti kiírás szerint április 15-ig jelentkezhettek a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szervezetéhez azok a kéményseprő szakmunkások és mesterek, akik a szervezetnél vállalnának munkát.

Július elsejétől az OKF veszi át a lakossági kéményseprést ott, ahol ezt a feladatot a megyei jogú város önkormányzata nem vállalta. További részleteket itt talál.