Apja próbálta menteni a kukoricába fulladt 9 éves gyereket

-

Barátaival csúszkált a kukoricadombról a 9 éves Csiki Deniel a baranyai Sombereken. A gyerekre ráomlott a szemes kukorica, és 3 méter mélyen temette maga alá. Édesapja is a helyszínen volt, de hiába próbálta kimenteni. A balesetet a rendőrség és a munkavédelmi hatóság is vizsgálja.


A kisfiú két barátjával játszott kedden a Katiz-Agro Kft. bekerítetlen telephelyén, ahol több tonna morzsolt kukorica volt hegyekbe halmozva – írja a Bors. A cég vezetője a lapnak azt mondta, ők nem követtek el hibát, és nem felelősek a történtekért.

Deniel édesapja éppen kukoricát vitt a telepre, és szólt a fiának, hogy menjen haza, mert esteledik. A gyerek még egy utolsót csúszott, amikor a kukorica ráomlott. Apja a markolóval próbálta keresni, de végül tűzoltók emelték ki a fiú holttestét.

A rendőrség a haláleset körülményeit szakértők bevonásával, büntetőeljárásban vizsgálja. Vizsgálódik a Munkavédelmi Felügyelőség is, mert többek között tisztázásra vár, hogy ki felel azért, hogy a gyerekek háborítatlanul játszottak egy balesetveszélyes helyen.