Apasági tesztet csináltat a bolíviai elnök

Fotó: AFP / AIZAR RALDES

-

Volt barátnője, aki pénzmosás és sikkasztás vádjával ül börtönben, tíz napja nyújtott be apasági keresetet.


Apasági tesztnek veti alá magát Evo Morales bolíviai elnök, miután volt barátnője azt állítja, van egy közös gyerekük - jelentette a Página Siete című lap egy ügyészségi forrásra hivatkozva.

Morales szerint a most 28 éves Zapata, akivel 2005 és 2007 között élt együtt, annak idején azt mondta neki, hogy kisfia a szülés után nem sokkal meghalt. Zapata szerint azonban a gyerek él. A nő tíz napja nyújtott be apasági keresetet az elnök ellen.

Gabriela Zapata, akit pénzmosás és sikkasztás vádjával idén februárban vettek őrizetbe, a CAMC kínai gépipari cég vezetésének tagja. A kínai cég több mint félmilliárd euró, nagyjából 155 milliárd forint értékben kötött szerződéseket a latin-amerikai ország kormányával.

Evo Morales, a radikális latin-amerikai baloldal egyik képviselője 2006-ban került hatalomra a szegény néprétegek és az ország lakosságának többségét alkotó indiánok támogatásával. Az ország első indián elnöke házasságon kívül él, és már van egy lánya és egy fia két különböző kapcsolatából. Hivatalos alkalmakkor általában nővére kíséretében jelenik meg.