Apa, anya, ezt még megbánjátok!

Fotó: Fotó: Getty Images/Razzaflublu / István Hajdu

-

HÁTTÉR

A gyerek ajándékával genyózni karácsony környékén igazán aljas húzás. Az pedig szinte már családjogi kérdéseket is felvet, amikor a gyerek nem béna ajándékot kap, amit nem tud használni, hanem egyenesen valami olyat, amit szívből gyűlöl.


Itt van például ez a kedves lisszaboni kislány, aki természetesen egy Benfica-mezt szeretett volna karácsonyra. A szülei azonban vicces kedvükben voltak, mert amikor Catarina kinyitotta az ajándékát, nem a Benfica, hanem az ősi rivális Porto meze volt a csomagban.


A kislány tényleg komolyan veszi a szurkolást, úgy hátrál el a meztől, mintha egy oszlófélben levő macskát kapott volna, aztán amikor apa kinyitja, és teljes valójában feltárul a kék-fehér csíkos mez, Catarina sírva fakad. A happy end végül nem maradt el a durva poén végén, a kislány nagy boldogan átveszi a Benfica-mezt, és mindenki boldog karácsony napján.

A nyolcéves Maddie sztorijának viszont szomorú a vége, és nem is tudni, hogy apuka volt-e ekkora szemét, vagy a csomagküldő kavart össze valamit (apa kuncogása azért sejtet valamit). Maddie megveszekedett Chicago Bears-szukoló, erre egy a csapat legnagyobb riválisának, a Green Bay Packersnek a mezét csomagolja ki. A kislány nem is fogja vissza magát, amikor véleményt formál az ajándékról.Ahol viszont fel sem merülhet, hogy baleset történt, és az egész család a térdét csapkodva röhögi ki szegény csemetéjét, az a téma klasszikus videója.Nem tudjuk, madridi-e a kisfiú, és hogy milyen mezt szeretett volna, de az egészen biztos, hogy nem Barca-szurkoló. A ránézésre 5-6 évesnél nem idősebb kisfiú nem értékeli a poént, csak remélni tudjuk, hogy a szülei kizárólag rénszarvasos pulcsikat és hólapátokat kaptak a család többi tagjától.