Anyja gyilkosának családjával kell élnie egy angliai fiúnak

-

Meglepő ítéletet hozott egy angol bíróság: az anyai nagyszülők helyett a feleséggyilkos apa családjánál helyezte el a hatéves kisfiút. Csak azért, mert nem beszél kínaiul.


Egy angol bíróság szerint egy hatéves kisfiú jobb helyen van az anyja gyilkosának családjával, mint az anyai rokonainál Kínában – írja a Telegraph című lap. A birminghami Családjogi Bíróságon ítélkező Justice Holman szerint a gyereknek ugyan a nagyszülei jelentik az utolsó, élő kapcsolatot az anyjával, nem mehet egy olyan országba, amelynek nem beszéli a nyelvét, és ahol nem ismer senkit.

A kisfiú anyját a férje szabályosan agyonverte, ráadásul hidegvérrel, előre megfontoltan. Csak az autója GPS-e buktatta le, mert kiderült, hogy hiába van alibije, a házuk közelében parkolt a gyilkosság idején. A hongkongi származású férfi jelenleg börtönben ül.

A bíróság ennek ellenére az apa családjánál – nővérénél és annak férjénél – helyezte el a fiút, arra hivatkozva, hogy nem beszél kantoni nyelven (a dél-kínai nyelvjárásban), az anyai nagyszülők pedig nem beszélnek angolul. Pedig a nagyszülők Kínában jó körülmények közt élnek – két gyárnak is tulajdonosai –, már felfogadtak egy kétnyelvű nevelőnőt, és kerestek egy angol nyelvű iskolát is.