Anyát és 3 éves gyermekét próbálták kirabolni Mezőkövesden

-

A nő kerékpáron tolta a gyermekét, amikor a késes bandita megjelent.


Rablás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság G. András 42 éves helyi lakossal szemben – írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított kedden reggel 8 körül Mezőkövesden a Deák Ferenc utcában késsel a kezében pénzt követelt egy 25 éves nőtől, aki 3 éves gyermekét kerékpáron tolta.

A férfi megfogta a nő kezét, majd irányította a sértetteket, hogy merre menjenek, közben ismételten felszólította a nőt értékei átadására. Az anya első menekülési kísérletére az útonálló kiszúrta a bicikli első kerekét, majd a nő megölésével fenyegetőzött.

Anya és gyermeke másodjára már sikeresen elmenekült támadója elől, így a sértett közelben lakó rokonánál találtak menedéket, majd értesítették a rendőrséget.

A nyomozók a bejelentést követően a helyszín közelében azonosították, elfogták majd a rendőrkapitányságra előállítottak a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.