Angolok menthetik meg a Győrt – szigetszentmiklósi segítséggel

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Május 8-ig eldől, hogy a csődeljárás alatt álló Győri ETO FC melyik labdarúgó-osztályban szerepel a következő szezonban.


Amint arról múlt héten mi is beszámoltunk, külföldi befektető mentheti meg a Győri ETO FC-t. Azóta kiderült, hogy angolokról van szó, ám kilétük még mindig ismeretlen, viszont az NSO úgy tudja, hogy az NBII-es Szigetszentmiklóson keresztül történne a mentőakció.


Szasa Sztevanovics győri klubigazgató vasárnap kijelentette: május 8-áig eldől, hogy a Győr melyik osztályban folytathatja – az NBI-től a megyei harmadosztályig bármelyik lehetséges a csődeljárás alatt álló klubnál. Sztevanovics elismerte: az NBI mellett az NBIII-ra is benyújtotta licenckérelmét. Az NBI.hu-nak elmondta: „Kevés a sansz, hogy megkapjuk a profi licencet. Nem tudunk mást tenni, napi szinten dolgozunk. Bízunk a városvezetőkben, hogy a jogi kereteken belül mindent megtesznek, hogy megoldódjanak a problémák, várunk a jelzésre, hogy megvan a megoldás”. Hozzátette:


Nem tudok külföldi befektetőkről, egyedül a városvezetésben bízom. A klubnak mindegy, hogy honnan, csak pénzt kell szereznie. Szeretnénk nagy köszönetet mondani a szurkolóknak.

Sztevanovics tehát nem tud tárgyalásról, amelyet nem is a klub, hanem az önkormányzat és a csődeljárás felügyelője folytat. Az NSO azonban több forrásból is úgy értesült, hogy egy angol konzorcium a Szigetszentmiklóson keresztül került kapcsolatba a Győri ETO FC ügyét intéző felekkel. „Egyelőre azonban ezek a tárgyalások sem vezettek konkrét eredményre” – írta a lap.