Anglia sose volt ilyen rossz az általa kitalált sportágakban

Fotó: FIFA via Getty Images / Ryan Pierse - FIFA / FIFA via Getty Images / Ryan Pierse - FIFA

-

Foci, rögbi, krikett – hagyományosan angol sportágak, a szigetország mégis borzasztóan szerepel ezekben.


Krikett

1992-ben játszott utoljára világbajnoki döntőt Anglia ebben a sportágban, majd a múltheti világbajnokságon öt mérkőzésből négyet elveszített, az utolsót Banglades ellen. Az ausztrálok – akik tavaly 5-0-ra verték egykori gyarmattartójukat – egyébként nagyon örülnek az angolok kínos krikett-teljesítményének.


Rögbi

A sportágban 2003-ban szerzett utoljára világbajnoki címet a szigetország, amely 2007-ben már elbukta a döntőt. Idén a Hat Nemzet tornán Írország 19-9-re mosta le Angliát, ez nem túl jó előjel az idei világbajnokság előtt. Amelyet történetesen Angliában rendeznek.Labdarúgás

Hiába a világ egyik legjobb bajnoksága az angol, a rengeteg légióssal teletűzdelt csapatokba nem férnek be a fiatal szigetországi tehetségek. Ezért aztán Anglia legnépszerűbb sportjában pont a válogatott nem túl jó: 1966-ban, hazai pályán nyert először és utoljára vb-t. A tavalyi brazíliai világversenyre már alacsony elvárásokkal utazott a csapat, amely a csekély reményeket sem váltotta be: nyert meccs nélkül utaztak haza a csoportkör után.Lájkolj minket a Facebookon!