Anglia legrosszabb csapatához igazolt a volt válogatott kapitány

Fotó: Getty Images / Ben Hoskins

-

Stuart Pearce ugyan csak egy médiakampány részeként írt alá, de hisz benne, hogy tud segíteni a -180-as gólkülönbséggel álló Longford AFC-nek.


Egyébként sem rövid, 1978-tól 2002-ig tartó játékos-pályafutását 53 évesen egy újabb szerződéssel toldotta meg Stuart Pearce. Az angol válogatott mezében 78 mérkőzésen pályára lépő egykori Nottinhgam Forest-legenda Anglia legrosszabb csapatához, a Longford AFC-hez írt alá.


Nick Dawe edző új szerzeményére már nem csak a bakter kutyája lesz kíváncsi


A Gloucestershire Senior League második vonalában szereplő csapatot az előző szezon végén minden játékosa és a teljes szakmai stáb elhagyta, így nem csoda, hogy szerencsétlen gárda gyalázatos mérleggel áll a nem éppen acélos bajnokságban. 19 bajnokijuk közül valamennyit elveszítették, első bajnoki góljuk január 9-én az Abbeymead Rovers elleni 9-1-es vereség alkalmával lőtték, a gólkülönbségük pedig 3-183. Nem éppen hízelgő, viszont elmondható, hogy az utolsó három fordulóban megtáltosodott a csapat támadógépezete, minden találkozón rúgtak egy-egy gólt a fiúk.

A védelemnek azonban érthető módon szüksége volt az erősítésre, és egy 78-szoros angol válogatottnál jobbat – az átigazolási piac zárása előtt néhány nappal – aligha találtak volna. Ráadásul a dicsőséges pályafutása során csak Psycho Pearce-ként ismert védő soha nem veszi félvállról a feladatot, ahogy most sem teszi.


Mr. Psycho


„Az amatőr futball alapvető eleme a játéknak. Már alig várom a közös munkát Nick Dawe vezetőedzővel, és készen állok rá, hogy segítsek a tehetségek, fiatal focistáknak, hogy elérjék az álmaikat. Remélem, sikerül visszahozni az öltözőbe az önbizalmat, és ezzel együtt javul majd a pályán mutatott teljesítmény is” - mondta Pearce.

„A legnagyobb esély, hogy olyan magasságokba jussunk, ahol eddig még sosem jártunk – lelkendezett Nick Dawe vezetőedző. - Egy éve még csak egyetlen ember és a kutyája előtt játszottuk a meccseinket, most pedig százak kíváncsiak Stuart Pearce bemutatkozására.”