Angelique Kerber nyerte a női döntőt

Fotó: Getty Images / Al Bello

-

A világranglistát hétfőtől vezető német Angelique Kerber nyerte az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesének szombati döntőjét.


Eredmény, női egyes, döntő:

Kerber (német, 2.)-Kar. Pliskova (cseh, 10.) 6:3, 4:6, 6:4


A második helyen kiemelt játékos három szettben győzte le a tizedikként kiemelt cseh Karolina Pliskovát.


Az első szettben Kerber az első és az utolsó játékban is megnyerte ellenfele szervajátékát, és mivel jóval kevesebb ki nem kényszerített hibát vétett, magabiztosan került előnybe.

A folytatásban Pliskovának elég volt egyszer elvennie riválisa adogatását - 2:3-ről 5:3-ra fordított - az egyenlítéshez, pedig ebben az időszakban is ő rontott valamivel többet.

A döntő szettben a cseh játékos - aki előbb Venus Williamst, majd annak húgát, Serenát is elbúcsúztatta a tornán - 1:1 után brékelőnybe került, ám ezt kisvártatva elveszítette, így 3:1-es vezetést követően 4:3-as hátrányba került. A korábbiaknál is több hibával tarkított hajrában a jobban összpontosító német kerekedett felül.

Miután Angelique Kerber bekerült a fináléba, Serena Williams viszont nem, a német teniszező hétfőtől átveszi az első helyet a világranglistán a 2013 eleje óta éllovas amerikaitól.

Ez volt Kerber harmadik Grand Slam-döntője eddigi pályafutása során - ráadásul mindhármat idén játszotta -, ezek közül a mostanit és az ausztrált megnyerte, a wimbledonit elveszítette. Pliskova élete első GS-fináléjában szerepelt New Yorkban.