Angelina Jolie lehet a Marvel kapitány rendezője

Fotó: AFP / The Picture Desk

-

Legalábbis emlegetik az ő nevét is azok között a rendezők között, akikre a Marvel stúdió rábízná a Marvel kapitány című új szuperhősfilm forgatását.


Ha Jolie-val kötnek szerződést, első ízben készül majd a Marvelénél szuperhősfilm jellemzően női alkotók szájíze szerint, ugyanis a Disney tulajdonában lévő stúdió két elismert forgatókönyvíró hölgyet - Nicole Perlmant és Meg LeFauve-ot - kért fel a napokban, hogy vegyenek részt a film előkészítésében - olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.

Észak-Amerikában tavaly debütált a mozikban Jolie második nagyjátékfilmje, a második világháborús Rendíthetetlen, a By the Sea című romantikus új drámáját pedig, amelyben férjével Brad Pitt-tel játszik együtt, már idén láthatják a nézők.

A filmsztár neve egyébként a Warner Bros. Wonder Woman (Csodanő) című képregényfilmjének rendezőjeként is szóba került, ugyanis a produkciót épp a minap hagyta ott Michelle MacLaren, állítólag alkotói nézeteltérések miatt. Ezt a feladatot azonban végül is Patty Jenkins kapta.

Bennfentes források szerint egyébként Jolie-t érdekelné a Marvel-film.

A Marvel kapitány a Marvel stúdió azon közelmúltban bejelentett kilenc szuperhősfilmje közé tartozik, amelyek 2016 és 2019 között érkeznek a filmszínházakba - erről itt írtunk részletesen.

Marvel kapitány alteregója Carol Danvers az amerikai légierő pilótája, aki rendkívüli képességekre tett szert egy katonai bázison történt baleset során, repülni is képes, valamint szupererős. Danvers 1968-ban mutatkozott be egy képregényben, 1977-től Ms. Marvelként emlegették és csak 35 évvel később lett belőle Marvel kapitány.