Andy Vajna nevét is feldobta Lagzi Lajcsi lopási ügye

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

A Blikk fedezte fel, hogy a zenészből lett ingatlanos 2008-ban még azzal büszkélkedett, hogy Andy Vajna vásárolt házat a tatai lakóparkjában. Andy Vajna egészen másképpen emlékszik erre.


Az energialopás és vesztegetés gyanújával jelenleg előzetesben lévő Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi 2008 júniusában nyilatkozott büszkén az ingatlanbefektetési terveiről a Kemma.hu-nak. „Mindig nagy figyelmet fordítottam a környezetvédelemre, úgy érzem, egy korszerűen gondolkodó embernél ez alap. A Boglárka apartmanház építését is a környezettudatosság jellemzi. A házak alapozása már tart, az értékesítését is megkezdtük, büszke vagyok arra, hogy Andy Vajna is vásárolt egyet. Az ismert hol­lywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa korábban soha nem járt Tatán, amikor ellátogatott hozzám, nagyon megtetszett neki a város” – állította akkor Lajcsi a Blikk cikke szerint.

A lap megkérdezte Andy Vajnát, hogy megvan-e még a szóban forgó ingatlanja, de a kormánybiztos azt mondta: „A hír nem igaz. A szóban forgó lakóparkban nem vásároltam ingatlant. Soha nem is volt szó erről, a lakópark létezéséről az újságokból értesültem”.

A nyomozás eddigi adatai alapján egy mocsai lakóházban és a tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtettek ki, amelyek lehetővé tették, hogy éveken keresztül méretlenül használják az áram-, víz- és gázszolgáltatást, miközben a szabályosan felszerelt mérők óraállása alapján csak minimális összegű díjakat fizettek. A Blikk felidézi, hogy a tatai lakópark hat évvel ezelőtt elindult weboldala „pénztermelő apartman” szlogennel hirdette az ingatlanokat, a hirdetésekben a hőszigeteléssel indokolták a 30 százalékos energiaspórolást, valamint az egyedi gáz-, víz- és villanyfogyasztás-mérőkre is felhívták a figyelmet.