Andy Vajna nem hagyja ki az Oscar-gálát

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

HÁTTÉR

A Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes és Andy Vajna filmügyi kormánybiztos képviselik a Filmalapot a február 28-i díjátadón. Az Oscar előtt egy nappal pedig a „Magyarok Hollywoodban” című eseményen is ott lesznek, amelyet természetesen a Saul fia stábja sem fog kihagyni.


Havas Ágnes és Andrew G. Vajna több, az Oscar-díjhoz kapcsolódó eseményen is részt vesz Los Angelesben, többek között Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete által a Saul fia Oscar-jelölésének tiszteletére rendezett fogadáson február 25-én.


A Saul fia stábjával együtt Havas Ágnes és Andrew G. Vajna ott lesz a „Magyarok Hollywoodban” elnevezésű rendezvényen is február 27-én. Rajtuk kívül meghívták vendégnek Michael Barkert és Tom Bernardot, a Sony Pictures Classics alapítóit, Gene Simmonst, a Kiss együttes énekesét és feleségét, Shannon Tweed Simmonst, Tim Dekay színészt, producert, Csupó Gábor animációs rendezőt, Gazdag Gyula filmrendezőt, forgatókönyvírót és Szemerkényi Rékát, Magyarország washingtoni nagykövetét.

Nemes Jeles László Saul fia című alkotásának amerikai reklámkampányát 75 ezer dollárral (mintegy 20 millió forinttal) támogatja a Filmalap, valamint hozzájárul a díjátadóra érkező stábtagok utazási és részvételi költségeihez.Nemes Jeles László alkotása az Amerikai Filmakadémia díja mellett a független filmek Oscarjaként emlegetett Independent Spirit Awards esélyese is a legjobb külföldi film kategóriájában. Ezt az elismerést február 27-én, egy nappal az Oscar-gála előtt adják át – áll a közleményben.

1965 óta kilenc alkalommal jelöltek magyar alkotást Oscar-díjra, közülük egyedül Szabó István Mephisto című alkotása nyerte el a rangos elismerést.