Andy Vajna megmondta, kicsoda Habony Árpád

Fotó: Getty Images / MJ Kim

-

A kormánybiztos nemcsak Habonyhoz fűződő barátságáról beszélt az Origonak adott interjúban, hanem Baán Lászlóról, és arról is, hogy szokott-e másoknak szívességet tenni.


Andy Vajna az Origonak adott interjúban arról beszélt, hogy meglepődött, amikor Simicska Lajos is bejelentkezett a TV2-ért, azt mondta, "nem számítottam ilyesmire". A kérdésre, hogy okozott-e ez neki bosszúságot, azt felelte, okozott pár kényelmetlen napot, amíg rájöttek, „hogy miről szól az egész, de aztán ez megoldódott magától”.

Andy Vajnától azt is megkérdezték, hogy ott volt-e Habony Árpád esküvőjén a Szépművészeti Múzeumban, nemmel válaszolt. A kormánybiztos nem foglalkozik azzal, hogy Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója ingyen adta bérbe a múzeumot Habony Árpád esküvőjére, amelyen egyébként elmondása szerint ő nem vett részt.


Ön hogyan szokta bemutatni külföldről érkezett vendégeinek, filmes szakembereknek Habonyt, ha találkoznak?

- kérdezte az újságíró Vajnától, mire a kormánybiztos azt felelte,Habony Árpád a barátom.

Baán Lászlóval is jóban van, mondta, majdnem harminc éve ismeri, egyszer kint volt náluk Los Angelesben. „A papám nagy rajongója volt a képzőművészetnek, és ők nagyon sokat beszéltek erről. Tisztelem őt, mert hatalmas tudása van, és nagyon jól csinálja a Szépművészetit” – tette hozzá.


Vajnát arról is megkérdezték, tett-e már olyasmi szívességet másoknak, mint amilyet Baán László tett Habonynak az esküvőjénél. „Olyan fajta ember vagyok, aki nagyon fontosnak tartja a barátait, de senki nem kap egy filmre pénzt csak azért, mert ismer engem” – válaszolta a kormánybiztos.