Andy Vajna azt mondja, most már tényleg megvette a TV2-t

Fotó: VS.hu / Kummer János

-


Az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz, és Dirk Gerkenst kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának. Ezt a társaság közölte vasárnap az MTI-vel.

A közleményben idézik Andy Vajnát, a Magyar Broadcasting Co. Kft. ügyvezető igazgatóját, tulajdonosát, aki azt mondta, a TV2-ből egy szórakoztató és piacvezető kereskedelmi televíziót szeretne létrehozni. Hozzátette: a TV2 a család televíziója lesz, céljuk, hogy a fő-, valamint a kábelcsatornák a család minden tagjának szórakozást és hiteles tájékoztatást biztosítsanak.

Tavaly októberben Andy Vajna és Fonyó Károly is azt közölte, megvásárolta a TV2-t. Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly akkor úgy nyilatkozott: opciós szerződés révén már korábban megszerezte a csatornát, így azt nem adhatták volna el Vajnának. Ezután vita kezdődött arról, hogy valójában kié is a tévé – ez valószínűleg a bíróság előtt folytatódik majd.