Amikor ömlenek a gólok...

Fotó: Denis Doyle/Getty Images / Denis Doyle/Getty Images

-

HÁTTÉR

Egészen furcsa találatok is képesek születni Európa focipályáin, amikor ilyen mennyiségben termelnek a csapatok.


Amikor ömlenek a gólok, akkor olyan dugókat is láthatunk, amilyeneket máskor szinte soha. Ennél a Raheem Sterling-gólnál az egy dolog, hogy az angol válogatott támadó ügyes volt és találékony, de hogy a védelem mit össze szerencsétlenkedett, az egy másik kérdés.


A kiváló meccsen, amely az év egyik legizgalmasabbja volt, egyébként nem voltak a helyzet magaslatán a védelmek, bár tudjuk, hogy a Liverpool és a Manchester City is hajlamos inkább többet rúgni, mint amennyit kapnak – és ez nekünk a legjobb. Hasonlóan érdekes volt egyébként a Pool győztes gólja – a találat maga szép, de előtte Vincent Kompany hibája nevetséges.


Beszúrhatnánk Glen Johnson öngólját is mint érdekességet, de minek, ha a németek ebben a műfajban még szombaton akkorát alkottak, amit nem könnyű felülmúlni. Nils Petersen gyönyörűen, kapásból, nagyon finom, brazilos mozdulattal pörgetett saját kapujának bal felső sarkába, és ágyazott meg ezzel a Werder Bremen sima zakójának.


A Bundesligában vasárnap a sebességre gyúrtak rá, Stefan Kießling az első percben szerzett vezetést a Leverkusennek, amely végre nyerni tudott, az áldozat a Hertha volt.


Spanyolországban önveszélyes, megsérülős góllal sikerült Diego Costának bebiztosítania a győzelmet az Atlético számára a Getafe ellen. Elsőre súlyosnak tűnt a spanyol válogatott játékos sérülése azok után, hogy térddel-sípcsonttal beleszállt a kapufába, de a listavezető madridi klub jelentése szerint Costa annyira kemény, hogy csak a kaput kell egy kicsit rendbe hozni az ütközés után.


Furcsa meccs volt egyébként, Costa korábban kihagyott egy tizenegyest, talán annak köszönhetően, hogy egy szurkoló mindent bevetett azért, hogy kizökkentse a csatárt... Olaszországban a bombákra hajtottak: Dries Mertens, a Napoli belgája felső sarkossal kezdte a Lazio megszórását, amit Gonzalo Higuaín folytatott mesterhármasával...


...az esti meccset pedig Riccardo Montolivo nyerte meg a Milannak azzal, hogy a Catania kapujának jobb alsójában helyezett el egy távolit az első félidő közepén.


A Liverpooltól a Sunderlandnek kikölcsönzött Fabio Borini pedig a gólösszefoglaló végén is talált valami érdekeset. Screenshot 2014-04-14 09.14.39