Amíg nem ő szoptat, addig itt a helye!

Fotó: Getty Images / Charles McQuillan

-

Az ír válogatott pályaedzője, Roy Keane csak ebben az egy esetben adna felmentést a németek elleni meccsre Robbie Keane-nek.


A Németország és Lengyelország elleni Eb-selejtezőkre készülő ír válogatott edzőtáborában tartott sajtótájékoztatón a harmadik gyermekük születése miatt rövid szabadságot kérő Robbie Keane távollétéről is kérdezték a sajtómunkások a csapat másodedzőjét, a lábtörő becsúszások nagy rajongóját, Roy Keane-t. A Manchester United egykori sztárja ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, és olyan választ adott, amilyet csak ő tud.

„Persze, hogy itt kellene lennie. Nem ő szülte azt a gyereket. És amíg nem ő szoptatja, addig nincs baj” – mondta, általános derültséget keltve a humort szerető és értő újságírók körében.Az ír válogatott sorsdöntő két mérkőzés előtt áll a 2016-os Európa-bajnoki selejtezők zárásaként. A D csoport 3. helyén álló csapat előbb Dublinban fogadja az éllovas németeket, majd a most még a 2. helyen tanyázó lengyelekhez látogat. Az írek mögött pedig ott loholnak a könnyebb sorsolásukban bízó skótok, akik előbb otthon intéznék el Lewandowskiékat, hogy aztán levezetésként elverjék Gibraltárt. A 3. hely pedig legrosszabb esetben is pótselejtezőt ér – így aztán mindenki a fedélzetre van parancsolva.

A válogatottsági (142) és gólrekorder (67) Robbie Keane kedden este végül csatlakozott a csapathoz.