Ami a csövön kifér - programok jövő csütörtökig

Fotó: JENS-ULRICH KOCH / DDP / AFP / István Hajdu

-

HÁTTÉR

Barbidiszkó, búsulós blues, néptánc és a vízparton ivás világnapja. Itt a tavasz, minden este van mit csinálni.


Divatos spéttel és szakszerűtlen helyettesítéssel készült el a Vs.hu e heti programajánlója. A péntekről le is maradtunk, de pénteken úgyis kétlépésenként van egy buli. Bezzeg az unalmas hétvégén!

Március 22. (szombat)

Nem kell Hírcsárdának lenni ahhoz, hogy megmondjuk: ez a vízparton sörözés világnapja. Budapestiek a Margit-szigetre, miskolciak a Szinva-teraszra, szegediek a Várkertbe ülhetnek ki egy üveg bármivel. Jó szórakozást!

Forrongó Kijev fotókiállítás (Capa Központ)

Valószínűleg már senki sem merne határozott állításokat megfogalmazni, hogy Ukrajnában mi történik. Most viszont magyar fotóriporterek minitárlatán (vasárnap zár) meg lehet nézni a Majdant, a harcolókat, a golyóálló mellényes ortodox papokat. (Bejelentjük elfogultságunkat: Hirling Bálintnak, a Vs.hu fotóriporterének a képeivel is lehet találkozni a Capában.)

8. BIG filmfesztivál (Uránia) – 13:00–21:30

Nem elég, hogy menő diákfilmeket lehet nézni az Urániában, még befolyásolhatjuk is az eredményt. A közönségdíjas alkotó pedig forgathat nyáron a Szigeten. Akkora lehetőség ez, mint egy ház.


Szaunazáró (Valyó-part, a Lánchíd tövében, Pesten) – 17:30

A reptéri kisbuszból egészen menő szaunát hegesztő Város és folyó (Valyó) csapat egyesületalapító és szaunazáró bulija a szombat egyik legígéretesebb programja. Vízparton van, lesz zene, mi kell még?

Punkhenger Turnétemetés (Dürer Kert) – 18:00

Fellép az eredeti felállásban koncertező Picsa, Hatóságilag Tilos, Prosectura, az előzenekar pedig a csodálatos nevű Éhenkórászok lesz. Nagyon rákészülni nem kell, a pogózást ugyanúgy nem felejti el az ember, mint a biciklizést. A belépő 2000 forint.

Szent Patrik-napi Bran-koncert (Fonó) – 20:00

Csak azért, mert az identitásukat megtartani vágyó amerikai írekhez aztán tényleg semmi közünk, nem szabad kihagyni egy Bran-koncertet. Lesz mesemondás és tánctanítás is.

Barbie & Ken Party (Club Play) – 22:00

A kilencvenes évek olyan, mint Vietnam: mindenkin rajta hagyta a nyomát. Erre a bulira például a műanyag gyeremekjátéknak öltözőket várják. Csak egy szabály van: minél rózsaszínebb, annál jobb.


Március 23. (szombat)

The JAMesis (Müszi) – 11:00

Nemzetközi breaktáncverseny van a Müsziben! A szombati selejtezőkre már nem érdemes elindulni, viszont a vasárnapi döntőt még bárki betervezheti a napjába. Így bemondásra biztos nehéz elhinni, de őrületesen érdekes egy ilyen rendezvény. Pláne szakkommentárral.

100th RNR666 Party (Klub Vittula) – 18:00

Minden jel arra utal, hogy a névben szereplő rock'n'roll helyett zsíros bluesok fognak szólni a RNR666 századik buliján. Fellép Piero Ilov and the Warhole, valamint az egyszemélyes Szentcsalád Oral Orchestra, amely most nem lesz egyszemélyes.

Lo'jo (Müpa) – 20:00

Maroknyi hely még van az észak-afrikai és francia folklór elemeit keverő világzenei produkció koncertjére. Aki igazán gyors, még bejuthat. Aki pedig lemarad róla, annak mondjuk, hogy:

Budapesti Tavaszi Fesztivál (Budapest) – egészen április 6-ig

Nagyban zajlik a BTF, két hétig mindennap remek programok vannak. Aki a jazzt szereti rossz ember nem lehet, egy diplomás-minimálbért is el tud költeni a következő pár napban koncertjegyekre. A Müpa és a Budapest Music Center felé érdemes nézelődni.


Március 24. (hétfő)

Jack of Heart és Gustave Tiger (Trafiq)

Ez itt maga a csavar, a vasárnap szólóprojektjével fellépő Piero Ilov hétfőn a nemszóló projektjével koncertezik. Az együttes oldala rockos, bluesos dolgokat ígér, az élő felvételeik sikítozós eszméletvesztést, az albumon pedig naplementenézős mindennek vége stílusban is játszanak. Ez még bármi lehet.


Március 25. (kedd)

Larry Flynt, a provokátor (Müszi) – 18:30

Ha ezt olvassa, akkor a hét hiba nélkül elindult. A hétfői punnyadást feledendő, rögtön itt a Müszi Edward Norton-filmklubja, amelynek soros műve a legendás pornóipari figura – és ha a perei témáját nézzük: polgárjogi harcos – életét mutatja be.

Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs (Gödör) – 20:00

Az osztrák blueszenész úgy jár Budapestre, mintha hazajönne. Ez nekünk csak jó. Fekete zakó, szomorú, piros virág a gomblyukban és egy garantáltan jó este.


Március 26. (szerda)

Táncház (Fonó) – 18:30

Fél héttől kezdő és haladó tánctanítás, nyolctól táncház. Nem nagyon lehet felplankolni egy ilyen rendezvényt, de jó. Április végéig a Békés megyei Méhkerék táncait tanítják. Fogadjunk, hogy meg kellett nézniük Google Mapsen, hogy merre van.

The Birthday Massacre (A38) – 21:00

Gitáros, női énekes, kicsit gótos koncert a hajón. (Ami vízparton ivásnak számít.) Neon cuccokat módjával fel lehet hozzá venni, a latexet jobb otthon hagyni, annyira nem gót. Előzenekar a Junkies basszusgitárosa által alapított Krell, az sem egy öltönyös banda. A belépő húzós, 5000 forint.


Március 27. (csütörtök)

Ivan & The Parazol és Blahalouisiana (A38)

Na nem csak londoni erkélyeken lépnek fel Ivánék, hanem néha itthon is. Valószínűleg az egyik legmenőbb zenekar most. Ezernégyért ajándék.

Cultivo: a tizedik túlóra (Trafiq) – 20:00

Budapesten őrületesen érdekes dolgok mennek a dizájnban. Aki nem tud felsorolni öt nevet vagy márkát, az most lásson neki a guglizásnak. Vagy! Menjen el a Cultivóra, ahol Varga Noémi és Szendrő Péter már biztosan beszélni fog.