Amerikai baseball Londonban?

Fotó: MEXSPORT / RICARDO ANDRADE

-

Hamarosan megállapodás születhet arról, hogy Londonban rendezzenek alapszakasz-mérkőzéseket az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB).


Az MLB már tavasszal szeretett volna megállapodni erről a brit főváros képviselőivel, ám akkor nem jutottak egyezségre a felek, az utóbbi időben viszont ismét megbeszéléseket folytatott egymással Sadiq Khan városvezető és Rob Manfred, az MLB első embere.


A liga egyik szóvivője szerdán arról beszélt a BBC-nek, hogy nagyon jó tárgyalás zajlott, amelyen több téma is szóba került Khan és Manfred között, azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még nem született végleges döntés, így nem tudni, mikor és mely csapatok részvételével rendeznének találkozókat az angol fővárosban.

Tárgyalunk az MLB-vel, és egyértelműen szeretnénk, hogy az MLB Londonba jöjjön nyilatkozta szerdán a londoni polgármester, aki a múlt héten a New York Mets–Minnesota Twins-mérkőzésen az első dobást elvégezte. A politikus azt is elárulta, hogy a baseball-liga vezetői nagyon „izgatottak” a lehetőség miatt.