Amerikában folytathatja Krakkó legfiatalabb hőse

Fotó: Vs.hu / Kozma Zsuzsi

-

HÁTTÉR

A 19 éves Erdély Csanádot az USHL-be draftolták.


A legjobb amerikai juniorligában, a United States Hockey League-ben (USHL) folytathatja pályafutását a magyar center, Erdély Csanád. Ő lehet a liga első magyar játékosa – írja a Jégkorongblog.

A Sioux Falls Stampede az USHL játékosbörzéjének 14. körében, a 220. helyen foglalta le Erdély Csanád játékjogát. A krakkói világbajnokság első meccsén, Japán ellen gólt is szerző 19 éves támadó így reagált a hírre:


Nagyon meglepett engem is, nem is sejtettem. Egy csapat se keresett meg. Ez egyszerűen megtörtént.

Erdély Csanádot tavaly sokáig esélyesnek tartották a kanadai juniorligába kerülésre, de végül egyik CHL-csapat sem draftolta. Ezért a Fehérvár EBEL-csapatában játszotta végig a szezont, ahol első felnőtt idényében 4 gólt lőtt.

Az osztrák Thomas Vanek és az amerikai T. J. Oshie is ebből a csapatból került az NHL-be, úgyhogy Erdély kiváló műhelyben folytathatja.


A támadók közül a harmadik meglepetés Erdély Csanád volt, akinek a hiányzások miatt kellett egyet előre lépnie. Azt gondoltam, hogy ő oda fog férni, szépen fejlődni fog, és pár éven belül lesz egy nagyon jó Erdély Csanádunk. Ő pedig ezt megvalósította pár hét alatt.

Majoross Gergely, a válogatott másodedzője Erdély Csanádról a VS.hu-nak


Erdély a Japán elleni góljáról a VS.hu-nak: „Szerencsére odapattant elém. Hatalmas kő esett le a szívemről, mert kiskorom óta a magyar válogatottat néztem, és egy álmom vált valóra ezzel a góllal.” A játékos társaival második helyen végzett a divízió I/A világbajnokságon, így jövőre az oroszországi A csoportos vb-n szerepelhet a magyar jégkorong-válogatott.

Lájkolj minket a Facebookon!